ARTVİN / MERKEZ - Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şbt

Alan öğrencilerimizle Artvin devlet hastanesinde sünnet etkinliğine katılım sağladık. Kostümlerimizle sünnet olacak çocuklara ameliyathaneye çıkışta eşlik edildi. Oda ziyaretlerindeverildi. Hem alan öğrencilerimiz , çocuklar ile aileleri  ve hastane personeli tarafından büyük ilgi ve beğeni topladı.

Şbt

Okulumuz 12.sınıf çocuk gelişimi ve öğrencileri ile Artvin devlet hastanesi çocuk servisinde yatan 3 yaş grubu çocuk hastalar ziyarette bulunuldu. Hasta çocuklar ile hikaye anlatma .boyama yapma.parmak oyunu etkinliği yapıldı. Hem alan öğrencileri hemde hasta çocuklar için eğitici ve eğlendirici bir etkinlik gerçekleştirildi.

KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM

Ayhan Şahenk MTAL ailesi olarak son sınıf öğrencilerimizin YKS'de başarılı olması için elimizden geleni yapıyoruz. İlk dönem yaptığımız 4 TYT deneme sınavının ardından ikinci dönem deneme sınavlarımız başladı. 20.02.2024 tarihinde ikinci dönemin ilk deneme sınavını gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu dönem 7 TYT ve 4 AYT olmak üzere toplamda 11 deneme sınavına gireceklerdir. Öğrencilerimize girecekleri sınavlarda başarılar diliyoruz .

Şbt

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında 14.02.2024 Çarşamba günü Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri ile bir araya geldi.
Toplantıda İl Müdürümüz Acar "Bugün sizlerle memleketimizin geleceği sevgili öğrencilerimize nasıl daha iyi eğitim verebiliriz, onları nasıl daha güçlü kılabiliriz sorularını cevaplamak, sizlerle istişarelerde bulunmak için buradayız. Temel eğitimde yakaladığımız başarıyı ortaöğretimde de yakalama ve bizlere emanet edilen çocuklarımızı daha iyi bir gelecek sunma gayretiyle çalışıyoruz.
Sizler eğitim sistemimizdeki hedeflerimize ulaşmak için öğrencilerimize dokunan ellersiniz. Bu bilinçle gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızı öğretmenlerimizle empati, duygu, düşünce ve amaç birliği içerisinde sürdürmeye devam edeceğiz. "dedi.
Okul idareci ve öğretmenlerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan İl Müdürümüz Acar, yaptığı değerlendirmelerin ardından başarı ve kolaylıklar dileyerek toplantıyı sonlandırdı.
İl Müdürü Acar'a Şube Müdürü Yücel Şeker eşlik etti.

Şbt

Hepimizin yüreğinde derin izler bırakan, ülkemizin yaşadığı en acı tarihî, fiziki ve içtimai hadiselerden biri olan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde kaybettiğimiz canlarımızı rahmetle anıyor, kederli ailelerine sabırlar diliyoruz.

Ock

Okulumuzda "Dilimizin Zenginlikleri"projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy'un SAFAHAT adlı eserinden bazı bölümler sınıflarda öğrencilere okundu.Eserden seçilen şiir ve mısralardan oluşan bir pano hazırlandı.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında sınıflarımızda Divan-ı Lügati't Türk ve Kaşgarlı Mahmut hakkında bilgi verildi. Anlamını bul etkinliği gerçekleştirildi. Türkçenin işk sözlüğü olan Divan-ı Lügati't Türk içerisinde geçen sav, sagu ve koşuklaröğrenciler tarafından sınıfa anlatıldı. Konu ile ilgili pano çalışması yapıldı.

Ock

Okulumuz öğrencileriyle birlikte  dönemin son haftasinda En sevdiğini paylaş  Görsel sanat saati, Kitap okuma saati ve Münazara etkinlikleri yapılarak verimli ve eğlenceli dakikalar yaşandı.

Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu  Lisesi’nde Bilgi Yarışması Düzenlendi

Yarı yıl tatili öncesi düzenlenen bilgi yarışmasında öğrenciler hem yarıştılar hem de bilgilerini sınama şansı buldular.

Yarı yıl tatiline sayılı günler kala eğitim kurumlarında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Yarı yıl tatili öncesinde öğrencilerin sosyal aktivitelerini geliştirici faaliyetler kapsamında Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada 9-10-11 ve 12.sınıflar kendi aralarında yarıştılar.

Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda düzenlenen yarışmayı öğretmenler, öğrenciler ve okul idarecileri takip etti. Yarışmada öğrenciler hem keyifli anlar yaşadılar hem de bilgilerini sınama şansı buldular. Yarışmayı 9’uncu sınıflar arasında 9-C Sağlık Hizmetleri Alanı, 10’uncu sınıflar arasında 10-A Sağlık Hizmetleri Alanı, 11’inci sınıflar arasında 11-B Sağlık Hizmetleri Alanı ve 12’inci sınıflar arasında ise 12 ADP sınıfı kazandı.

Yarışmada birinci olan ekipler sahnede başarılarından dolayı tebrik edildi.

Ock

Saygıdeğer hocalarımız ve Sevgili Öğrenciler; Sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl olsun. İyi yıllar!     ARTVİN AYHAN ŞAHENK MTAL AİLESİ

Ara

Okulumuz 9 ve 10. Sınıf öğrencilerimize yaş grubunun risklerinin en aza indirilmesi amacıyla Artvin İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personellerince Siber Suçlar, Siber Zorbalık, Doğru sosyal medya kullanımı gibi konularda bilgilendirme yapılmıştır.

Ara

YKS'YE HAZIRLIK KAPSAMINDA TYT ve AYT  DENEME SINAVLARI YAPIYORUZ.

8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan YKS'ye hazırlık kapsamında okulumuz son sınıf ve 11. sınıf öğrencilerine 18.12.2023 tarihinde üçüncü TYT deneme sınavı yapıldı. Dönem başından beri öğrencilerimize 2 deneme sınavı yapıldı . Bu dönem toplam 4 deneme sınavı, ikinci dönem 7 deneme sınavı yapılacak. Ayrıca 4 adet AYT deneme sınavı yapılacak. Öğrencilerimizin YKS'de başarılı olması için okul olarak elimizden geleni yapıyor , tüm öğrencilerimize girecekleri deneme sınavlarında başarılar diliyoruz.